(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Hanácký salát z červeného zelí
Potřebné ingredience
10 dkg cibule 20 dkg sterilované okurky 200 ml majonéza 1 hlávka červené zelí podle chuti
cukr krupice ocet sůl
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na nudličky. Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, vhodíme je do hrnce s vařící vodou a necháme je přejít varem, scedíme a promícháme s octem. Zelí dostane krásnou barvu.
Zelí dáme do mísy a podle chuti osolíme a přidáme cukr. Dále přidáme okurky nakrájené na nudličky, cibuli nakrájenou na jemno a po vychladnutí spojíme majonézou. Podle chuti můžeme majonézu přidat nebo ubrat. Kdo má rád ostřejší, může přidat i hořčici.
Hanácký salát z červeného zelí by se měl nechat uležet a může se podávat. Kdo by nestihl nechat salát uležet, pro úsporu času může použít červené kysané zelí, ale to bývá hodně kyselé.
Zelí dáme do mísy a podle chuti osolíme a přidáme cukr. Dále přidáme okurky nakrájené na nudličky, cibuli nakrájenou na jemno a po vychladnutí spojíme majonézou. Podle chuti můžeme majonézu přidat nebo ubrat. Kdo má rád ostřejší, může přidat i hořčici.
Hanácký salát z červeného zelí by se měl nechat uležet a může se podávat. Kdo by nestihl nechat salát uležet, pro úsporu času může použít červené kysané zelí, ale to bývá hodně kyselé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé